Диверсанти, стоп! Бригадата за охрана на Кримския мост получава четири кораба “Грачонок”

Диверсанти, стоп! Бригадата за охрана на Кримския мост получава четири кораба "Грачонок"
Катерите са оборудвани със средства за търсене и откриване на подводни диверсионни сили.

Бригадата на Росгвардия в Керч, сформирана за охрана на Кримския мост, ще получи четири противодиверсионни катера “Грачонок”, каза ръководителят на ведомството Виктор Золотов.

“Това събитие е предшествано от почти три години интензивна съвместна работа на специалисти от нашето ведомство и корабостроители, резултат от която ще стане пускането на четири катера от дадената серия”, каза Золотов по време на церемонията на тържественото спускане на вода на първия катер “Грачонок” в завода “Вимпел” в Рибинск.


Министерство на отбраната на Русия

От пресслужбата на Росгвардия уточниха, че всичките 4 катера “Грачонок” ще бъдат в Керч наесен. След спускането им на вода екипажите им ще останат няколко седмици в Рибинск за обучение.

“Грачонок” има високи маневрени качества и способности. Това открива нови възможности, позволяващи да се решава широк спектър от задачи, свойствени на кораби от по-висок ранг”, каза Золотов.

Според него кримската бригада на Росгвардия ще получи средства за търсене и откриване на подводни диверсионни сили и средства, позволяващи извършването и на аварийно-спасителни работи на по-голяма дълбочина.


Сергей Конков/TASS

Мостът към Крим от Краснодарския край е най-дългият в Русия, дължината му е 19 километра.

Руският президент Владимир Путин откри автомобилната част на моста на 15 май 2018 г., а движението на превозните средства стартира на следващия ден. Пускането на движението на влаковете по железопътната част на моста е предвидено за декември 2019 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.