Новият руски ударен хеликоптер Ми-28НМ успешно премина всички изпитания в Сирия

Новият руски ударен хеликоптер Ми-28НМ успешно премина всички изпитания в Сирия
В Сирия успешно преминаха тестовете на бойния хеликоптер Ми-28НМ “Нощен суперловец”, съобщи “Известия”, позовавайки се на министерството на отбраната на Русия.

Хеликоптерът се е справил със задачите в планински и пустинен терен. Сега машината може да влезе на въоръжение в руската армия.

Бившият командир на 4-та армия на ВВС и ПВО генерал-лейтенант Валерий Горбенко каза пред изданието, че ударните вертолети са изключително важни в съвременните бойни действия. Те могат да поддържат десантни, мотострелкови, танкови войски и разузнаване. От такива машини много зависи на бойното поле.

Основното предимство на Ми-28НМ се дължи на радиолокационната станция H025E. Тя дава възможност да се извърши кръгов преглед, както и да се получи радиолокационно изображение на терена.

Също така “Нощен суперловец” получи двигател с модерна система, която може да регулира работата му по време на полет.

На 11 юни министерството на отбраната съобщи, че до 2027 г. ще бъдат закупени 98 хеликоптера Ми-28НМ, а същевременно не изключва мащабни покупки на друга военна техника в рамките на Държавната програма за въоръжение. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.