Украйна купува руски двигатели за БТР през молдовски фирми

Украйна купува руски двигатели за БТР през молдовски фирми
Най-големият украински държавен концерн “Укроборонпром” купува чрез дъщерните си фирми руски двигатели за военна техника от молдовски фирми, пише “Известия” в четвъртък (9 февруари). Заради индиректната схема за закупуване, в която са задействани четири фирми, стойността на стоката нараства солидно.

За да не купува двигатели директно от Русия, Украйна е принудена да плаща по $15 000 за двигател, съобщава ТВ каналът “Звезда”, като цитира изданието “Украинская правда”, което е провело собствено разследване. В Молдова реалната цена на оборудването не надхвърля 10 000 евро за брой.

От завода на “КАМАЗ” молдовската фирма е купила 20 двигателя и ги е внесла в Молдова с два камиона. Транспортът е осъществен от молдовско-украинска компания.

“След няколко дни същите двигатели са препродадени на друга фирма – “Автопрезента”, която ги е препродала на трета, германска компания, а германците са внесли двигателите в Украйна”, разкриват журналистите.


Loading...

През 2014 г. украинският президент Петро Порошенко забрани всякакво военно-техническо сътрудничество с Русия. В медиите обаче от време на време се появява информация за покупка на руска техника от Русия.
Източник:  bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.