Сергей Лавров: Войските на НАТО в Румъния и България са провокация

Сергей Лавров: Войските на НАТО в Румъния и България са провокация


Руският външен министър Сергей Лавров обвини НАТО, че действията му в прилежащите към руските граници региони имат провокативен и дестабилизиращ характер.

В интервю за в. “Известия”, в което говори за основни тенденции на световната политическа сцена той коментира:
Действията, извършвани от алианса в региони, граничещи с Русия, безспорно имат провокационен и дестабилизиращ характер. Към тези действия спада и споменатото разгръщане на допълнителни военни контингенти на блока в Полша и балтийските страни – при това вече се водят дискусии за евентуално аналогично присъствие на съюзниците на територията на други страни в Източна Европа, по-специално в България и Румъния.


Loading...

И това, че някои страни членки на блока осъществяват национални планове за модернизация на въоръжените сили и изграждане на нова военна инфраструктура.
И същественото увеличаване на мащаба и броя на натовските учения близо до границите ни. Особено безпокойство предизвиква продължаващото изграждане на противоракетна отбрана на САЩ в Европа, казва руският външен министър, цитиран от БНР.
Източник: rognews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.