Сергей Шойгу: Броят на приетите оръжия се измерва в стотици, а на построените обекти – в хиляди

Сергей Шойгу: Броят на приетите оръжия се измерва в стотици, а на построените обекти - в хиляди
В руското министерство на отбраната се проведе работна среща за обсъждане на резултатите от доставките на нови оръжия, както и за изграждането на военни съоръжения и инфраструктура

На срещата присъства и министърът на отбраната Сергей Шойгу, който отбеляза, че “компаниите, които са част от военнопромишления комплекс, успешно са доставили над 600 нови единици въоръжение, стандартна и специална военна техника”.

В общи линии, доставени са 11 самолета от различни типове и за различни цели, 5 хеликоптера, 36 радарни станции с различни нива на модификация, 3 бойни кораба, включително разузнавателния “Иван Хурс” и малкият ракетен кораб “Вышний Волочек”.

“В допълнение Въоръжените сили са се сдобили с нова инженерна и автотранспортна техника, авиационни оръжия, комуникационни средства, както и нови видове муниции и други боеприпаси”, подчерта министърът.

По него ви думи “повечето от тези съвременни образци на руско въоръжение са показани на Международния военнотехнически форум “Армия-2018″, където посетителите се запознаха с техническите и бойните им способности”.

“Що се отнася до изграждането на обекти и инфраструктура, тази 2019 година е много успешна, тъй като до края ѝ ще бъдат открити 3573 обекта, за които са разпределени 113,8 млрд. рубли. През първата половина на 2019 г. в експлоатация са пуснати 1281 съоръжения, което е с два пъти повече от същия период на миналата година”, отбеляза Шойгу.

“Такъв висок темп на изграждане на военна инфраструктура е постигнат благодарение на строгия контрол по отношение на зададените срокове, но и много добрата организация, високото качество на работна сила, механизацията, новите материали, които се използват в строителството, както и видовете нови конструкции, избрани от министерството на отбраната на Русия”, констатира военният министър.

“Особен интерес министерството на отбраната продължава да проявява към напредъка на ударната ядрена триада в състава на стратегическите сили на руската армия.

От началото на тази година 219 обекта са влезли в експлоатация, което е увеличило бойните способности на военноморските сили, космическите войски и ракетните войски със специално предназначение. По-нататъшното развитие на руските стратегически сили ще продължи да бъде приоритет на министерството”, подчерта Шойгу. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.