Медии: Русия може да сключи договор със Саудитска Арабия за доставка на С-400

Медии: Русия може да сключи договор със Саудитска Арабия за доставка на С-400

Готвят се договори за военно-техническо сътрудничество на обща стойност $3 млрд.

От преговорите между краля на Саудитска Арабия, който в четвъртък пристигна на посещение в Москва, и руската страна зависят перспективите за подписване на пакет от оръжейни договори на стойност $3 млрд., включително доставки на ЗРK С-400 “Триумф” в Рияд, пишат руските медии.

Дипломатически източници отбелязват, че по първата в историята на отношенията между Москва и Рияд визита на високопоставения гост се работи от няколко години.

Една от темите на разговорите между руския президент Владимир Путин и краля на Саудитска Арабия Салман ибн Абдулазиз ал Сауд ще е именно военно-техническото сътрудничество.

За визитата на саудитския крал Москва е подготвила пакет от договори за около $3 млрд., предвиждащ и доставки на ЗРК С-400 “Триумф”.

Подписването на въпросните договори не е част от програмата на посещението, но след срещата между Путин и ал Сауд може да започнат разговори по пакета.


Loading...

При положителен резултат от преговорите, договорите могат да бъдат сключени още в края на април в рамките на заседание на руско-саудитската междуправителствена комисия по военнотехническото сътрудничество, твърдят добре информирани източници. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.