За първи път в Етиопия бе забелязан руски зенитен комплекс “Панцир С1″+ВИДЕО

За първи път в Етиопия бе забелязан руски зенитен комплекс "Панцир С1"+ВИДЕО


В Етиопия за първи път бе забелязан самоходен зенитен ракетно-пушечен комплекс “Панцир С1”. Информацията бе публикувана в блога на altyn73 и цитирана от “Российская газета”. Блогърът на свой ред се позовава на репортаж, излъчен от етиопската телевизия ETV през февруари.

На кадрите, наред със системата С-125М и радиолокационни станции, се демонстрира и ЗРПК руско производство.

Освен от въоръжените сили на Русия, тези бойни машини се ползват от армиите на още 7 държави, но до момента нямаше данни за тези комплекси в Етиопия.
Според автора на блога усилването на ПВО е нужно за защита на ВЕЦ-а “Хидасе” на река Сини Нил, която се строи в момента.

“Панцир С1” е оборудван със съвременна оптико-радиолокационна система, която позволява на ракетите ефективно да унищожават различни въздушни цели, включително с малки размери, на разстояние от 1200 до 20 000 м и на височина от 15 до 15 000 м.
30-мм автоматични оръдия могат да работят на далечина 4000 м и да поразяват обекти на височина от 0 до 3000 м. Екипажът се състои от трима души, а бойната маса на машината е 30 000 кг.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.