Започна учение на Въздушно-космическите сили на Русия, в което участват Tу-160 и Tу-95МС

Започна учение на Въздушно-космическите сили на Русия, в което участват Tу-160 и Tу-95МС
В летателно-тактическите учения на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Руската федерация участват бомбардировачите Ту-22M3 и стратегическите ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС, съобщиха от министерството на отбраната.

Маневрите се провеждат в рамките на контролната проверка на бойната готовност на въоръжените сили още през 2018 г., допълниха от министерство на отбраната, съобщават медии.

“Участват екипажи на стратегическите ракетоносци Ту-160, Ту-95МС и бомбардировача Ту-22M3 от трите авиационни полка, разположени в Саратовска, Калужка и Мурманска област”, пише в изявлението.

В обучението участва и въздушният танкер Ил-78 от отделен авиополк на далечната авиация.

В учението са включени повече от 20 самолета и 10 военни летища от Западния, Централния и Източния военен окръг.

Екипажите ще усъвършенстват процедурите за пребазиране на оперативни летища, зареждане с гориво във въздуха и използване на оръжия срещу наземните цели на полигоните.

През септември, като част от упражненията “Восток 2018”, стратегическият ракетоносец Ту-95MС патрулира по три северни морета и Северния ледовит океан и изстреля крилати ракети по наземни цели на полигона “Телемба” в Бурятия.

Бомбардировачът Ту-22М3 обстрелва обекти, разположени на летище на условен противник. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.