ВИДЕО: Вижте как бойният робот “Нерехта” помага на пехотата

Руското военно министерство показа кадри, на които се вижда как бойният робот “Нерехта” подкрепя пехотата, съобщи “Интерфакс”.

Видеото с изпитанията на робота бе публикувано в официалния канал на ведомството в YouTube по случай Деня на сухопътните войски.

“Пехота, танкисти, ракетчици и артилеристи, военни химици, инженери и… бойни роботи. На 1 октомври, е техният празник – Денят на Сухопътните войски на Русия. Традиционно министерството на отбраната на Русия отправя към всички съпричастни към това събитие своя видео поздрав”, се посочва в описанието на клипа.

Бойният робот “Нерехта”, разработен от Руския фонд за перспективни изследвания в партньорство със завода “Дегтярьов”, е предназначен за борба с бронирана техника,

Роботът има три модула: боен, транспортен и за артилерийско разузнаване. Бойният модул в различни варианти ще бъде въоръжен с картечници “Корд” или “Калашников”.

Модулът може да бъде снабден и с автоматичен гранатомет АГ-30М и противотанкова ракетна система.

“Нерехта” се състои от компактно леко гъсенично шаси, корпус и стойки за специално оборудване.

Предполага се, че “Нерехта” ще се използва в тандем с дронове. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.