Гледна точка: Колко струва да си премиер?

Гледна точка: Колко струва да си премиер?


Бойко Борисов знае колко  струва да си премиер.

Още от ерата на СИК той знае колко струва постът главен секретар на МВР. И така всичко си има цена в България и не само Борисов го знае. Всеки, който заема голям пост в България се среща с ценоразписът на Мафията, така наречената паралелна държава, затова и има корупция в Страната ни, защото всеки, който е платил пост после иска да си избие парите и да спечели. Бойко и ГЕРБ създадоха модела на назначенията, а не на демократичното избиране и те знаят, че всичко, което не може да се купи с пари може да се купи с много пари. Бяхме свидетели на 3 секундният мач на Борисов – Тръмп. Сега обаче индулгенцията се плаща от Целият български народ заем от милиарди рушвет през лобитата на оръжейната индустрия, само и само Бойко Борисов да получи аудиенция при Тръмп и индулгенция, с която да се закрепи на власт още.

Това е най-скъпата отсрочка, но на практика тя не се плаща от джоба на Борисов дали ще ходи по частни партийни срещи в Европа или в Америка, а разходите са за Българският данакоплатец. За болните и бедните пари няма, за пенсионерите все не стигат, но за Егото на премиера винаги има – държавата плаща, а той е държавата, нали?

Вижте какво казва Николай Цонев през 2016 година.

За закупуването на нови самолети в България според Николай Цонев, бивш Министър на отбраната, се говори още от 1999г. ,но по-активно се заговаря през неговият мандат през 2008-2009 г. Николай Цонев казва: „Американците ни предложиха да купим 8 изтребителя Ф-16 и 2 учебно-бойни самолета, също Ф-16.

Цената общо бе 350 млн. долара.” България ще подпише четири договора със САЩ за новите изтребители F-16 блок 70, които страната ни ще закупи срещу сумата от 1,25 млрд. долара – това е резултатът от финализираните преговори по сделката. 60 млн. обаче може да бъдат поети от САЩ. Министър Каракачанов и Бойко Борисов си гарантират едно многодишно присъствие във властта. Придобиването на самолет всъщност е придобиване на индулгенции и придобиване на власт. Да припомним, че имаше и други оферти. България е отхвърлила предложение на РСК „МиГ“ за новия многоцелеви изтребител „МиГ-35“ от поколение 4++ при цена около 30-35 $ млн., като Руската страна се ангажира да изкупи и нашите стари самолети. РСК „МИГ“ е предложило за всеки закупени 10 бройки самолети, че ще подари още два отгоре! Цената е почти три пъти по-ниска от това, която ще платим за 30-годишните F16! За парите, които правителството е готово да отдели бихме могли да се оборудваме с 30 чисто нови машини, вместо с 8 трета употреба. Освен това експлоатационните разходи на руската машина са с около 4-пъти по-ниски от тези на F16!

Но за съжаление Русия не диктува кой да е на власт у нас, Русия не се меси в политиката ни. И така, макар Руските инвестиции у нас да са далеч повече от Американските, Америка се грижи за своите инвестиции у нас. 4,5 милиарда са Американските инвестиции у нас и държавата ни трябва да ги гарантира в лицето на Бойко като премиер като всичко е търговия с влияние, алчност и купуване на постове. И така суверена плати постовете на политиците, а дали политиците гарантират интересите на суверена сами се сетете, но Едно е ясно обаче – 380 милиона, а не милиард и половина.

Поуката е, че не е важно колко папите са те погалили по главата, важно е колко Американски президента ще ти стиснат ръката. Скъпи читатели, затегнете коланите, няма да излитаме, само че трябва да платим поста на Премиер. Дали ще изхвърлим боклука от властта, та ние току що платихме пребиваването – усвояването и узаконихме присвояването. „Не е беден този, който има малко, беден е този, който иска много“ е казал един Римски философ. За егото на една бедна духовна душа цена няма, но има и ще видите как за няколко години ще платим 5-6 милиарда най- малко. Един пие, друг плаща, но музиката е с пари, нашите пари!


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.