Министерството на отбраната ще закупи 98 модернизирани вертолета “Нощен ловец”

Министерството на отбраната ще закупи 98 модернизирани вертолета "Нощен ловец"
До 2027 г. руското министерство на отбраната ще закупи 98 модернизирани разузнавателно-ударни вертолета Ми-28НМ “Ночной охотник” (“Нощен ловец”), каза източник от военното ведомство.

Източникът отбеляза, че в обозримо бъдеще министерството на отбраната планира да подпише серия от широкомащабни договори за закупуване на различни видове военно оборудване, които ще бъдат изпълнени до края на текущата държавна програма за въоръжаване (2018-2027).

По-рано медиите съобщиха, че министерството на отбраната твърди, че се е отказало да закупи Ми-28НМ заради високата му цена.

Впоследствие военното ведомство обяви, че цената на модернизирания хеликоптер Ми-28НМ “Нощен ловец” наистина се е оказала по-висока от очакваното, но призна, че това е обосновано. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.