В САЩ посочиха руския конкурент на F-35

В САЩ посочиха руския конкурент на F-35
Руският многоцелеви изтребител МиГ-35 може сериозно да се конкурира с американския самолет от пето поколение F-35, смятат американски военни експерти.

Запазвайки всички предимства на предшественика си: маневреност, надеждност и способност за работа на неасфалтирани летища – новата машина направи качествен скок в използването на оръжия, превръщайки се в многоцелеви самолет, способен да използва по наземни цели цялата си гама модерно въоръжение.

“МиГ-35 е усвоил най-доброто от огромното семейство изтребители на “МиГ”: от непретенциозността и маневреността на базовия МиГ-29 до силното шаси на палубната версия”, пише военният експерт Марк Епископос за The National Interest. Към предишните възможности са добавени и нови технологии: радар с активна фазирана решетка “Жук-A” с обхват от 200 км, намалена радарна видимост, нова система за управление и много други.

Летците-изпитатели в производствената база на “МиГ” в подмосковския Луховици са впечатлени от ударните способности на изтребителя. Деветте точки на окачването и управлението на огъня предлагат конфигурация на въоръжението, която засенчва по огнева мощ не само всички версии на МиГ-29, но и чуждестранните аналози. МиГ-35 е съвместим с цялото семейство управляеми бомби KAБ-500 –  доказали се в Сирия – и други нови оръжия.

Прототипът на МиГ-35 завършва програмата за летателни изпитания. Новият изтребител ​​е високо оценен в Китай и Индия. Интерес към новите руски самолети вече са показали 29 от 56-те страни, опериращи с МиГ-29. Те вече са създали необходимата инфраструктура за обучение на пилоти и техници, но е необходима малка преквалификация. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.