“Всевиждащ Тигър”: представиха концепция за съвременен бойно-разузнавателен брониран автомобил

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!
На форума “Армия-2019” представители на холдинга “Росэлектроника” от държавната корпорация “Ростех” за първи път демонстрираха специална бойна разузнавателна машина (СБРМ).

Както съобщиха от пресслужбата на “Ростех”, СБРМ е разработена на базата на брониран автомобил “Тигър” и е способна да открива цели на разстояние до 10 километра.

За разузнаване на големи разстояния се използват безпилотни апарати.

Данните за целите постъпват към пункта за управление, а интегрирана система за управление на въоръжението в автоматичен режим насочва оръжието и поразява целта на разстояние до 1,5 километра.

От “Ростех” също разказаха, че автомобилът успешно е преминал държавни изпитания, получил е цялата разрешителна документация за износ и вече се доставя в Росгвардия.

“СБРМ създава цифрова карта на местността, в режим на реално време проследява потенциални цели и ги поразява.

Сред преимуществата на тази техника е понижено потребление на енергия и понижени обеми на оборудването благодарение на употребата на нови технологии”, твърди изпълнителният директор на “Ростех” Олег Евтушенко, цитиран от “Взгляд“. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.