ВИДЕО: Заснеха прехвата на самолети на ВВС на САЩ и Швеция над Балтийско море

Появи се видеозапис, на който се вижда как руските Су-27 прехващат шпионски самолети от шведските и американските военновъздушни сили (ВВС) над неутралните води на Балтийско море.

След идентифициране на целите, руският изтребител ги съпровожда в съответствие с международните разпоредби.

На кадрите, направени от кокпита на Су-27, можете да видите как руският прехващач за секунди настига шведския разузнавач Gulfstream. Кондензационната следа от шведския самолет не пречи на полета на руския изтребител.

Втората цел на Су-27 е американският разузнавателен самолет RC-135. Прехващането и идентификацията на въздушния обект се състои по “шведската версия”.

Според министерството на отбраната полетът на руския Су-27 е извършен в строго съответствие с международните споразумения за използване на въздушното пространство.

Трябва да се отбележи, че военноморските учения на НАТО Baltops-2019 се провеждат в Балтийско море.

В тях участват до 40 кораба, плавателни съда и подводници от 18 държави. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.