Руските системи С-500 ще са способни да унищожават цели в космоса

Руските системи С-500 ще са способни да унищожават цели в космоса
В близко време в руските войски трябва да постъпи уникалната разработка на военнопромишления комплекс на страната – зенитно-ракетната система С-500 “Прометей”.

В момента машината преминава окончателни изпитания.

“Този комплекс значително ще превъзхожда комплекса С-400 по обсег на стрелбата. Той ще бъде способен да поразява дори балистични ракети не само над оперативния радиус на действие на С-400, но и със среден и малък обсег”, заяви пред журналисти военният експерт Константин Сивков, цитиран от ТВ “Звезда”.

Преди дни успешно завършиха полигонните изпитания на най-важните елементи от системата С-500 – на радиолокационния комплекс и многофункционалната станция. Комплексът потвърди възможностите си да работи в близкия космос – там действат болшинството военни спътници на различни страни. Там преминава и траекторията на балистичните ракети.


Loading...

“Тоест фактически може да работи, да поразява в космоса. И също там да унищожава цели. В момента такива комплекси няма никой по света. И, когато той постъпи на въоръжение, на западните колеги ще им се наложи да се замислят как да догонят Русия”, уверен е шефът на Центъра за стратегическа конюнктура Иван Коновалов. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.