ВИДЕО: Как се тества надеждността на автоматите “Калашников”

ВИДЕО: Как се тества надеждността на автоматите "Калашников"
Автоматите “Калашников” за пореден път потвърдиха своята надеждност и високите си тактико-технически характеристики.

Оръжието може да стреля дори след замразяване в хладилна камера при температура от -50 градуса.

Пресслужбата на концерн “Калашников” публикува ексклузивно видео от контролно-изпитателната станция. На кадрите се вижда как техническият консултант на концерна Владимир Онокой поставя един “Калашник” в хладилна камера. След известно време автоматът се покрива с лед и на изпитателя му се налага да сложи ръкавици, за да не замръзнат ръцете му.

За тестовете в прах и пясък в затворната рама на автомата е изсипано брашно, но “Калашников” отново не подвежда собственика си. Оръжието стреля точно в целта. Стрелбата по време на дъжд е устроена с помощта на душ – водата се излива върху автомата, но “Калашников” продължава да стреля.

Миналата година руското министерство на отбраната прие на въоръжение автомат АК-12, който трябва да замени надеждния, но морално остарял АК-74М. Масата на новия автомат е 3,2 кг без пълнителя. Калибърът му е 5,45х39мм, а скоростта на стрелба – от 700 изстрела в минута. Автоматът има прицелен обсег от 1000 метра. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.