Руските ВКС изровиха терористите изпод земята в сирийската Хама

Руските ВКС изровиха терористите изпод земята в сирийската Хама
За последните няколко дни в резултат на поредица от авиоудари в провинция Хама терористите загубили над 100 души убити и ранени, съобщи rusvesna.su с позоваване на военен източник

В резултат на прецизните авиационни удари е нарушена системата от подземни комуникации и снабдяване на джихадистките групи в района.

Терористите сега са принудени да се движат по земната повърхност, за да снабдяват своите подразделения на предната бойната линия, да ги попълват с жива сила, боеприпаси и гориво.

В условията на тотален контрол на местността (само на стотина километра източно от авиобазата Хмеймим) особено от бойните вертолети, подобен начин на комуникация е равен почти на самоубийство дори и нощем.

Ситуацията изтощава и изнервя терористите, срива бойния им дух и затова сред тях расте недоволството по отношение на главатарите им.

От сирийското военно ведомство съобщили, че цели групи екстремисти отказвали да отиват в райони на бойните действия. Не рядко инициатори на такива спонтанни бунтове стават и самите полеви командири.

Ситуацията под свой контрол поел лично духовният лидер на „Ал Кайда” Мухамад Абдал Ал-Мухейсни.


Loading...

Тази личност обикновено се появява изключително, когато ситуацията на фронта придобива катастрофален характер и терористите са готови да напуснат позициите си.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.