Путин: За първи път в историята Русия е световен лидер в сферата на въоръжението

Путин: За първи път в историята Русия е световен лидер в сферата на въоръжението
Русия успя за първи път в историята да стане световен лидер в сферата на въоръжението, заяви руският президент Владимир Путин в послание пред Федералното събрание на страната.

“Никого не заплашваме и не се стремим да натрапваме волята си. При това мога да уверя всички, че нашите стъпки по укрепването на националната сигурност са направени своевременно и в достатъчни обеми”, заяви държавният глава, цитиран от ТАСС.

Според президента Русия в момента е лидер в сферата на развитието на съвременно въоръжение.

“За първи път, искам да подчертая, за първи път за цялата история на съществуването на ракетно-ядрено оръжие, включително и съветския период, и най-ново време, ние никого не догонваме, а напротив, на други водещи страни в света още им предстои да създадат оръжие, каквото вече притежава Русия”, заяви Путин.

Той отбеляза, че отбранителната способност на страната е подсигурена за десетилетия напред, но “не трябва да лежим на лаврите и да се отпускаме”.

“Трябва да вървим напред внимателно, наблюдавайки и анализирайки онова, което се случва в тази сфера в света, да разработваме бойни комплекси и системи от бъдещи поколения. Днес така и правим”, подчерта руският президент. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.