В интернет се появи подобрената версия на системата “Панцирь”

В интернет се появи подобрената версия на системата "Панцирь"
В мрежата се появиха кадри с последната версия на системата за ПВО “Панцирь-СМ” (експортна модификация).

Тя се характеризира с повишен обхват на ракетите, по-висока максимална скорост на полета им, както и по-мощен радар.

Според техническите планове новата ракета, разработвана за “Панцирь-СМ”, ще достига хиперзвукова скорост от 3000 м/с, спрямо 1300 м/с, които достига стандартната ракета 57Э6Е.

Държавните изпитания на модернизирания зенитен комплекс “Панцирь-СМ” с подобрени бойни характеристики ще приключат през 2021 година, съобщи РИА “Новости”, като се позова на източник от военнопромишления комплекс на страната.

Обновената система ще разполага с ракета, способна да развива два пъти по-голяма скорост в сравнение с щатния боеприпас 57Э6Е на “Панцирь-С1”: 3000 м/с срещу 1300 м/с, отбелязва “Российская газета”.

Друго важно подобрение е многофункционалният радар с фазирана антенна решетка – с него обсегът на прицелната стрелба на “Панцирите” се увеличава до 40 км, а радиусът на откриване на цели – до 75 км. Тези показатели също двукратно превъзхождат възможностите на предшественика.

“Всички “Панцирь-СМ” се изграждат “от нулата”, тъй като “Панцирь-С1″ не може да бъде модернизиран до такова ниво. Конструкцията на новите машини позволява в бъдеще значително да се подобрят характеристиките им”, сподели събеседникът на агенцията.

Зенитният ракетно-оръдеен комплекс “Панцирь” е предназначен за близко прикритие на граждански и военни обекти от всички съвременни и перспективни средства за въздушно нападение и при всякакви атмосферни, климатични и радиоелектронни условия през деня и през нощта. Комплексът може да защитава обекти от наземни и надводни заплахи. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.