Руските спецназ получават хеликоптери Ми-8АМТШ-ВН, оборудвани с далекобойни ракети “Хермес”?

Тази година руските спецназ ще получат на въоръжение новия брониран вертолет Ми-8АМТШ-ВН, който вече бе наречен “летящ танк“.

Вестник “Известия”, позовавайки се на редица източници в министерството на отбраната, твърди, че изпитанията на машината са предвидени за тази есен.

Образец с неуправляемо въоръжение ще бъде завършен в началото на 2020 г., а прототип с управляеми ракети може да бъде подготвен до края на годината.

Хеликоптерът ще може да поразява въздушни, наземни и морски цели на разстояние до 20 км. Най-тежката версия на “танка” ще може да носи до 2 т авиобомби, четири свръхдалекобойни ракети “Хермес” или осем свръхзвукови “Атака”, предаде kp.ru.

Очаква се машината да получи мощна модификация на двигателя, а по огнева мощ да може да надмине съществуващите ударни вертолети.

Припомняме, че по-рано обявиха провеждането на най-зрелищния етап на Международните игри на армията – танковият биатлон, който ще се състои през юли-август на подмосковския полигон “Алабино”. Многотонните бойни машини ще се състезават по ловкост, стратегия и точност. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.