Появи се първата снимка на “тайнствена” руска система, всяваща страх у мнозина

Появи се първата снимка на "тайнствена" руска система, всяваща страх у мнозина


В руската армия в подразделенията за радиоелектронна борба край Воронеж постъпи първия комплекс за електронно заглушаване “Палантин”, предаде “Российская газета”.

Оръжието е невидимо, но много мощно. “Палантин” е предназначен за заглушаване на всички съществуващи и перспективни системи за радиовръзка, водене на радиоразузнаване и управление на други комплекси за радиоелектронна борба.

“Възможностите на апаратурата позволяват напълно да бъдат парализирани всички комуникации на противника, работещи на къси и ултракъси вълни”, се посочва в съобщение на Западния военен окръг (ЗВО).

Новият комплекс разполага и със системообразуваща функция: той може да обединява различни системи за радиоелектронна борба и радиоразузнаване в една мрежа, което значително повишава ефективността им. Техниката е и високомобилна.

“Палантин” вече приключи войсковите си изпитания и е на въоръжение в общовойсковата армия на ЗВО. Войниците вече са обучени и работят с новата техника.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.