Монтана приема кампанията „Бъди войник“

Монтана приема кампанията „Бъди войник“

„Бъди войник“
Военнослужещите от Силите за специални операции ще направят динамичен показ, те ще демонстрират – прочистване на сграда с елиминиране на терористи, стрелба с маркиращи боеприпаси, алпийски техники, военни ръкопашни техники.
Монтана ще бъде 14-ият град – домакин на събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

На 4 юни, вторник, от 16.00 на площад „Жеравица“ в Монтана ще бъдат обособени щандове с информационни материали за военната професия и за служба в доброволния резерв от Военно окръжие – Монтана. С информационни материали ще бъдат представени Сухопътните войски, Военноморските, Военновъздушните сили и Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. Присъстващите ще могат да зададат своите въпроси за военната професия директно на хората в униформа, а от представителите на Военното окръжие може да се информират за текущите конкурси за длъжности във Въоръжените сили. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

В Монтана военнослужещите от Силите за специални операции ще направят динамичен показ, на който ще демонстрират способности като: прочистване на сграда с елиминиране на терористи, стрелба с маркиращи боеприпаси, алпийски техники, военни ръкопашни техники. Присъстващите могат да разгледат част от екипировката, използвана от Специалните сили (леко стрелково въоръжение, парашутно-десантно и алпийско имущество и др.). Статичен показ на техника и въоръжение ще направят военнослужещи от военното формирование 54 990 във Враца.

На „Бъди войник“ в Монтана ще присъстват командирът на Силите за специални операции бригаден генерал Явор Матеев и заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, които ще дадат изявления за медиите.

От 18,30 ч на площада ще се проведе концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Сухопътните войски. Със свои изпълнения в него ще се включат Гуна Иванова, Росица Кирилова, Емилия Валенти, Станислава Димитрова – Съни, Соня Иванова, Бойка Дангова, Таня Дупаринова, Стоян Бончев, както и формация „Армейска песен“, танцова формация „Алгара“, фолклорна формация „Ладена“. В него ще участват още и деца от мажоретен състав на град Монтана, клуб по спортни танци „Астра“ и танцов ансамбъл „Младост“.

Източник: epicenter.bg


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.