В Русия разработиха проект за самолетоносач-катамаран

В Русия разработиха проект за самолетоносач-катамаран
Проектът за новия руски самолетоносач е с нетрадиционна подводна част под формата на полукатамаран.

“Основната особеност на този проект е конструкцията на подводната част. В нея е реализирана полукатамаранна форма на корпуса”, обясни говорител на Криловския държавен научен център (КГНЦ), цитиран от “Взгляд“.

Схемата на новия самолетоносач е наречена полукатамаран, тъй като двата отделни корпуса на кораба се сливат в носовата част.

От КГНЦ разкриха, че тази схема позволява при по-малка водоизместимост да се използва широката полетна палуба на самолетоносачите от по-тежък клас.

Планираната пълно водоизместимост на новия самолетоносач е 44 000 тона. Дължината му е 304 метра, ширината на палубата – 78 м, а газенето – 8,5 м. Максималната му скорост е 28 мили, а далечината на плаване – 8000 мили.

Самолетоносачът ще може да побира 46 летателни апарата, включително 12-14 изтребителя Су-33, 12-14 МИГ-29К/КУБ, четири самолета за далечно радиолокационно засичане и управление и 12-14 хеликоптера от семейството на Ка-27. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.