Седемте най-добри руски ховъркрафта за война и мир

Седемте най-добри руски ховъркрафта за война и мир
Тези машини могат да минат през сняг, блата, морета и степ. Не е изненадващо, че най-добрите ховъркрафти в света са произведени в Русия.

Корвета от клас “Бора”

Ракетните корвети от клас “Бора” не са предназначени за десантните войски, както повечето военни ховъркрафти, а за война. Въоръжени с противотанкови ракети “Москит”, тези военни кораби защитават южните граници на Русия и Черно море.

“Славир 9”

“Славир 9” е универсален трансформиращ се ховъркрафт. В рамките на няколко минути салонът лесно може да бъде преобразуван от 2-местен в 12-местен.

“Мурена”

Проект 12061 “Мурена” може да транспортира танк, две пехотни бойни превозни средства или 140 десантчици. Освен в Русия, “Мурена” е служи активно и в Южна Корея.

“Ирбис”

С ниските си разходи за поддръжка ховъркрафтът “Ирбис” може да работи без презареждане почти 24 часа. Не е изненадващо, че се използва в района на Арктика и Латинска Америка.

Десантен кораб по проект “Зубър”

Корабът  с дължина 57 м по проект 12322 “Зубър” е най-големият ховъркрафт в света. Той може не само да превозва морски пехотинци до вражеското крайбрежие, но и да подкрепя войски със своите 140-милиметрови оръдия “Оргон” и оръжейни системи AK-630.

XG-8

Новият ховъркрафт XG-8 служи както за цивилни, така и за военни цели. Може да се използва за риболов и лов, както и за гранични патрулни мисии.

“Хивус-48”

Ако “Зубър” е шампионът сред военните ховъркрафти, то “Хивус-48” е най-добрият сред цивилните модели. Деветнадесет метра дълъг и способен да транспортира 48 пътници, той е най-големият цивилен ховъркрафт в Русия и един от най-големите в света. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.