Доставките на руските С-400 в Китай подраняват

Доставките на руските С-400 в Китай подраняват


Доставките на Китай на втория полк руски зенитно-ракетни системи С-400 “Триумф” по море започват в края на юли – почти с пет месеца по-рано от планираното. Това съобщи за ТАСС военно-дипломатически източник, цитиран от “Взгляд”.

“Транспортният съд с първата партида техника от състава на втория полкови комплект С-400 за Китай ще влезе в морето на Балтика още в края на юли тази година”, каза източникът. Общо за целия полк ще бъдат задействани най-малко три морски транспортни средства. Те ще доставят на Китай командният пункт за полка, пусковите установки на С-400 и бойния комплект, радиолокационните станции, енергийното и спомагателно оборудване, резервни части.

За момента обаче няма официален коментар на информацията от страна на руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество.

Китай е първият чуждестранен купувач на руските С-400 “Триумф”. Азиатската страна подписа договор с Русия за доставката на два полка. От “Ростех” определиха сделката като “една от най-големите”, като доставката на първия полк приключи през пролетта на 2018 година. През декември същата година Китай проведе успешна стрелба със системите С-400, като порази балистични и аеродинамични цели. През януари Китай проведе втора успешна стрелба със С-400 и приключи програмата по изпитанието на комплекса.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.