“Алигаторите” с нова оптична система: ракети “Вихър-1″са готови да покажат своя потенциал

"Алигаторите" с нова оптична система: ракети "Вихър-1"са готови да покажат своя потенциал
Планира се да се подобри ефективността на противотанковото управляемо въоръжение.

За тази цел военните специалисти модернизират жироскопично стабилизирания оптично-електронен модул (ГОЕС-451), което ще увеличи диапазона на засичане и разпознаване на целите.

След актуализацията диапазонът на откриване на наземни цели през деня би трябвало да се увеличи на 10 км и 8 км за разпознаване, а през нощта той ще бъде съответно 8 км и 5 км, съобщава РИА “Новости”.

Работата по всичко това трябва да приключи до края на септември.

Системата ГОЕС-451 се инсталира в носовата част на хеликоптера и е оборудвана с телекамера, термовизионна камера, лазерен далекомер, датчик за лазерно облъчване и системи за насочване на противотанкови управляеми ракети.

По този начин подобряването на ГОЕС-451 ще увеличи ефективността на използване на управляемите ракети тип “Вихър-1”.

Комплексът управляеми оръжия ще бъде инсталиран на хеликоптера КА-52. Той ще носи 12 свръхзвукови управляеми ракети “Вихър-1”, които са предназначени за борба с танкове. Обхватът на стрелба е от 500 м до 8 км. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.