Шамарът наречен Украйна

Шамарът наречен Украйна


След промяната на положението на Украйна и отделянето и от Русия Руският флот загуби един от основните си доставчици на двигатели и резервни части за тях на своето военно корабоплаване !
САЩ знаят стратегическото значение на думата да загубиш доставчик и спомогнаха за това някой руски кораби да пуснат котва за дълго време !

Много договори останаха неизпълнени и сред най-големите „изгорели“ договори е този с предприятието „Зоря-Машпроект“, разположено в Николаево, Украйна, за доставка на шест газотурбинни двигатели за патрулни кораби по проекта 11356.

„Преди кризата във взаимоотношенията с Украйна Русия получи само три от шестте двигателя. Така се оказа, че три кораба по проекта 11356 ще „застояват“ чак до 2018 г., докато Русия не успее да осигури вътрешно производство на аналогични двигатели“, това е коментарът на редактора на списание „Арсенал Отечества“ Виктор Мураховски.

По думите му един от най-острите проблеми продължава да е ремонтът на корабите от „съветското наследство“ и тяхната модернизация.

„Имаме много ракетни крайцери и ескадрени миноносци, построени още в съветско време“, твърди той.
Част от корабите не могат да изпълняват бойните си задачи, но и до момента не са изведени от състава на флота. За да се ремонтират, трябва да се изградят нови корабостроителни заводи и да се разширят старите.
Тези проекти изискват големи финансови инвестиции и сериозна многогодишна работа, допълва Мураховски. Въпреки всичко това Русия не спира да модернизира старите си лодки и да ги превръща в едни боеспособни машини, с който да може да противодейства в случай на нужда !

Украйна и Крим си остават стратегически важни за Русия и Америка го знае и размириците не са само проблем с Газопреносната мрежа на Русия, не са и проблем с Житницата на Русия, а те са в секторите на военно промишленият комплекс, в който Украйна участваше!


Loading...

Те са в стратегическото място на Украйна, те са и вратата на Русия към Европа, която бе заключена за дълго време !
Това е шамарът наречен Украйна !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.