Трябва да въздържаме Русия, а не да я провокираме.

Трябва да въздържаме Русия, а не да я провокираме.


Изповед на един американски ястреб:Трябва да въздържаме Русия, а не да я провокираме.
“Дори ястреби като мен, е време да видят колко изгодно е вместо да се поставят скъпи и недостатъчно тествани оръжейни системи в Източна Европа, за да се предпази Америка от несъществуващата иранската заплаха, да се инвестира в оръжия и действия с които да не се провокира Русия директно от САЩ”,пише Лукас в The Times.
И по нататък словоблудства как да набутат европейците срещу Русия,а Америка да остане извън вероятността за ответен възмезден удар.

“Ние трябва да въздържаме Русия, а не да я провокираме.Докато стратегическата триада на САЩ – комбинация от ядрени оръжия с наземни системи, системи с морско и въздушно базиране – са зле финансирани и остарели и почти абсурдно зависими от остаряла технология, Русия бързо модернизира своите подобни системи – пише журналистът Едуард Лукас в статия за Times -и с изграждането на нов клас подводници с ядрени торпеда с далечен обсег, с които може да атакува и брега “.

Авторът припомня, че през последните седмици, Русия въведе нова междуконтинентална балистична ракета,отказа участие в сделката за унищожаване на плутоний, съобщи за поставянето на ракетни комплекси “Искандер” в Калининградска област,проведе тест на междуконтинентална балистична ракета от ядрена подводница и проведе упражнения по ядрена отбрана с участието на 40 милиона души.
Но най-тревожно за Заппада, Лукас смята,е че Русия нарушава Договора за ракетите със среден и малък радиус и евентуално подготвя излизане от него. През 2008 г. американското разузнаване научи, че Русия притежава крилата ракета с обхват от 500 до 5 хиляди километра.
Между другото Русия вчера ги пробва прекомерно успешно след полет на стратегическите бомбардировачи на повече от 10000 км.в бой в Сирия и Алепо е на път да падне.

“Русия е говори, че САЩ са виновната страна, тъй като те разположили система за противоракетна отбрана в Полша и Румъния, с разсейващищ трик,(което автора не оспорва,а потвърждава),че цел на Aegis бреговата система е да спре иранските ракети отправени към САЩ”.
“По принцип, САЩ смята,че страни като Полша и Румъния, имат пълното право да бъдат домакин на военни бази на съюзниците.
“Въпреки това, липсата на контрол над ядрените оръжия в Европа е огромна цена, платена за защитата на тези принципи, казва авторът.
В допълнение, ползите от тези системи за противоракетна отбрана са дълбоко съмнителни.
Тази техника е много скъпа (защото е лобирана от отбранителната промишленост на САЩ) и не е напълно ефективна: да сваля междуконтинентална ракета в полет -все едно да се опитва да свали куршум в полет.

“В същото време, изборът на цените е от съществено значение. Дори ястреби като мен, е време да видим колко изгодно е вместо да се поставят скъпи и недостатъчно тествани оръжейни системи в Източна Европа, за да се предпази Америка от несъществуващата иранската заплаха, да се инвестира в оръжия и действия, ограничения,с които да не се провокира Русия от САЩ”, казва Лукас.
И разяснява,как да набутат европейците срещу Русия без да се цапат:
Има, например,ракета JASSM – крилата неядрена ракета,която може да се стартира от кораби и самолети, Финландия и Полша купиха JASSM; Америка е необходимо да я осигури и на други стран”.Което означава САЩ да оставят огъня да гори в Европа без да си парят ръцете

“В момент, когато сме разтресени от “Brekzit “,” Тръмпотресението” реваншистка Русия, и очевидно разклаща основите на европейската сигурност, ние не трябва да повтаряме грешките научени от историята за контрола върху оръжията и да не да ги забравяме” – обобщава авторът.
Източник: Yordan Halachev
Източник: yphalachev.blogspot.bg


Loading...

Ние от wars.bg се надяваме че сме били полезни !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.