Руският всъдеход “Шерп” въодушеви шведските експерти: няма равен!

Руският всъдеход "Шерп" въодушеви шведските експерти: няма равен!
Руският всъдеход може да преминава през огромни дървета в гората, да преодолява блата и да плава по вода – тоест “Шерп” се чувства прекрасно и на суша, и в морето.

Летните локви или зимния лед – “Шерп” ще се справи с всичко на пътя си.

Видеоблогерът и автожурналист Мат Фарау успя да се повози на руски “Шерп” – автомобил без аналог.

Вече сме писали за въпросния всъдехот, но за него ни се иска да говорим отново и отново. Създава усещането, че може да се справи с всяка задача. 66-инчовите му гуми могат да се използват при налягане едва от 0,2 бара, а значи и налягането на земята ще бъде много малко. Но дори при толкова ниски стойности, клирънсът му е цели 60 сантиметра!

“Шерп” е конструиран в духа на типичната руска философия: той е много прост и наистина огромен. Японският дизелов двигател с обем от 1,4 л и мощност от 44 к.с. му е повече от достатъчен, а механичната петстепенна скоростна кутия е много проста. Максималната скорост на автомобила е 40 км/ч, но на кого му трябва да се движи по-бързо пряко през гората?

Малкият му дизелов мотор е много икономичен, а големите бензинови позволяват изключително дълго да пътешествате без дозареждане. Например ако шофирате по 12 часа в денонощие, то горивото ще ви стигне за 12 дни. Към дизеловия двигател е включен и мощен въздушен компресор, който позволява максимално да се надуят гумите за 30 секунди.

В кабината можете да влезете през предния люк и освен места за двама отпред, отзад има още пространство за товари или за още двама души. Според създателите “Шерп” може да превозва до 1 тон, без да губи способността си да плава.

Големите му гуми са снабдени с патентована система за контрол на налягането и дори при ниско налягане в гумите на “Шерп” може да се движите по всеки тип повърхност. “Веслата” на корпуса му позволяват да се придвижва и по вода, а самият той е толкова лек – едва 1,3 тона, ще плавателността му се подсигурява само от въздуха в колелата и херметичността на кабината. Управлява се  като танк: за да се завърти “Шерп” около оста си, трябва да се спрат двете му колела от едната страна – това също така подсигурява удивително малкия радиус на изнасяне в завоя.

В своята статия за Road & Track американецът твърди, че “Шерп” е невероятно надежден. Двигателят му работи безупречно, покритието е много устойчиво на вода, а гумите са удивително здрави.

Цената на “Шерп” в САЩ е 119 999 долара, което, разбира се, не е малко. Но в сравнение с други действително добри офроудъри това си е направо евтино, а при проходимостта си “Шерп” е без конкуренция. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.