Руската армия взе на въоръжение ракета “световен рекордьор” в системите за ПВО

Руската армия взе на въоръжение ракета "световен рекордьор" в системите за ПВО
Далекобойната ракета 40Н6 за зенитни системи С-400 вече служи в армията.

“Всички необходими документи бяха подписани през септември”, каза пред ТАСС източник от руския отбранително-промишлен комплекс, цитиран от “Российская газета”.

За снабдяване на вече съществуващите и формирани зенитни ракетни полкове ще бъдат закупени над 1000 ракети 40Н6. Източникът на ТАСС припомни, че държавната програма за въоръжение предвижда разгръщането на 56 дивизии С-400.

Далекобойната ракета 40Н6 е предназначена за поразяване на цели на разстояние до 400 км. На изпитанията през май 2018 г. тя постави световен рекорд, като свали мишена на разстояние 480 км. Стартовата маса на ракетата е 1,8 т, а средната скорост на полета е над 1 км/сек. Времето за подготовка за изстрелване е 15 секунди.

Ракетата е предназначена за използване в условия на плътно радиоелектронно противодействие – главата ѝ е самонасочваща се и може да открива целта, дори и да загуби връзка с наземните системи. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.