Русия наистина се готви за война? 45 хиляди войници, 150 самолета и 200 противовъздушни ракетни системи завардиха Москва

Novinite, novinite dnes, novinite sega, posledni novini, аташета, Ашулук, вести, вестите, Владимир Путин, война, войници, Европа, Ес, завардиха, москва, напрежението, новина, новината, Новината днес, новините, новините днес, новините днес и утре, отбраната, пари, правителство, Президента, противовъздушни ракетни системи, противоракетните системи С-300, С-300, С-400, стрелби, стрелбище, ученията
Руските военни са разположили противовъздушни ракети около руската столица Москва като част от мащабни военни учения, за да се обучават на реакция срещу въздушно нападение.

Заповед Русия да бъде готова за война бе издадена лично от президента Владимир Путин.

От руското военно министерство уточниха, че противоракетните системи С-300 и С-400 са участвали в ученията днес.

Заместник-министърът на отбраната Александър Фомин заявил пред чуждестранни военни аташета, че маневрите, които са започнали във вторник, включват 45 хил. войници, около 150 самолета и 200 противовъздушни ракетни системи.

Фомин също така отбелязал, че противоракетни системи също така са били прехвърлени по въздуха към южното стрелбище Ашулук, като целта е учебни стрелби.

Маневрите са най-новите в постоянната серия от военни учения, които са предназначени да засилят бойната готовност на руските военни.


Loading...

Въпреки икономическите проблеми на страната, Кремъл продължава да харчи много пари за военни учения и модернизация на оръжия на фона на напрежението със Запада заради кризата в Украйна и анексирането на Крим.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.