Няма спасение от нея! Руската “супербомба” на въоръжение от тази година

Няма спасение от нея! Руската "супербомба" на въоръжение от тази година
Най-новата авиобомба “Дрель”  вече е приета на въоръжение от ВС на Русия още през 2018 г, заяви във вторник генералният директор на “Техмаш” Владимир Лепин, който присъства на научно-техническа конференция за разработването на неуправляеми авиационни боеприпаси.

За първи път “Техмаш” представи тази разработка на авиокосмическия салон МАКС през 2015 г, а боеприпасът стана известен като “Дрель” на форума “Армия 2016”.

“Държавните тестове на новия базов образец на планиращата бомбова касета с калибър 500 кг, оборудвана със самонасочващи се бойни елементи, започнаха през 2016 година.

Те ще се проведат в съответствие с желанието на клиента, а след успешното им завършване през 2018 г. този продукт ще бъде приет на въоръжение”, каза Владимир Лепин, цитиран от РИА “Новости”.

Унифицираната планираща бомбова касета “ПБК-500У СПБЭ-К” (или “Дрель”), с възможност за употреба при всякакви метеорологични условия (без заход на самолета в зоната за противовъздушна отбрана), е предназначена да унищожава бронирани превозни средства, наземни радиолокационни станции и контролни пунктове.

АО “Научно-производствен концерн “Технологиии на машиностроенето” (част от държавната корпорация “Ростех”) е холдингово дружество в областта на боеприпасите и специалната химия. Концернът произвежда високопрецизни артилерийски и танкови боеприпаси, артилерийски снаряди с различно предназначение, рекативни системи за залпов огън, боеприпаси с малък калибър и авиобомби.

План за действие в 30 минути: вижте как би реагирала Русия на ядрена атака? / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.