Иракската армия стигна до река Тигър в Мосул

Иракската армия стигна до река Тигър в Мосул


Иракските специализирани сили в неделя са стигнали до източния бряг на река Тигър в град Мосул за първи път от началото на подкрепената от Съединените американски щати офанзива срещу терористичната групировка „Ислямска държава“, съобщава Reuters.

Силите на Багдад са влезли в сблъсък с екстремистите близо до исторически обект в града.
Единици на службата за борба срещу тероризма на Ирак са открили път до мост над река Тигър, който впоследствие е бил повреден в боевете.


Loading...

Това е първият път, в който иракските сили стигат до реката в Мосул, след като през октомври миналата година започнаха операция за отблъскване на „Ислямска държава“ от града. Засега силите на властите в Багдад са успели да осъществят пробив само в източните квартали на Мосул, който е разделен на две части от реката.
Градът е последното устойчиво укрепление в Ирак на терористичната групировка.
Източник: segabg.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.