Зрелищни кадри от бойните действия на авионосеца “Адмирал Кузнецов” край сирийския бряг (Видео)

Зрелищни кадри от бойните действия на авионосеца "Адмирал Кузнецов" край сирийския бряг (Видео)
Министерството на отбраната на Русия публикува зрелищни кадри от бойните действия на авиацията на тежкия авионосен крайцер “Адмирал Кузнецов” в Източното Средиземноморие край бреговете на Сирия.

Според съобщенията на министерството, по време на операцията по освобождаването на Алепо изтребителите Су-33 от състава на авиокрилото на “Адмирал Кузнецов” нанасяха ефективни удари по подразделения на терористичната групировка “Джебхат ан-Нусра” в провинция Идлиб, като възпрепятстваха прехвърлянето на бойни групи в помощ на ислямистите в Алепо.

По няколко разузнавателни канала бе потвърдено ликвидирането на десетки терористи, включително полеви командири, както и унищожаването на техника и инфраструктура на терористите.

В перспективните планове на военноморския флот на Руската федерация е предвидено строителството на нови морски авионосни комплекси, пояснява “Русская весна”.

Понастоящем в Криловския държавен научно-изследователски център е разработена концепция за тежък многоцелеви авионосец (суперсамолетоносач) “Щорм” от проекта 23000, който може да бъде построен към 2025 г.
Превод и редакция: Епицентър.БГ


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.