Защо все повече момичета в Русия се записват във военни училища?

Защо все повече момичета в Русия се записват във военни училища?
От 2015 г. руското военноморско училище започна да приема жени. Как се подготвят жените курсанти за служба на корабите на Военноморския флот (ВМФ) на Русия, вижте в материала на “Руски дневник”

Встъпителният конкурс през първата година прие 15 човека. Но вече подготвя момичетата не само за граждански, но и за “бойни специалности”.

Сега те преминават обучение по специалности като психолог, свързочник и инженер.

В училището на ВМФ девойките се обучават и на основните умения за спасители-подводничари, като за времето на обучението са длъжни да отработят всяко движение до автоматизъм. След това по време на службата едва ли ще се сблъскат с толкова екстремни изпитания, но трябва да бъдат готови за всякакви ситуации.

Към момичетата има същите изисквания, каквито има и към момчетата: ставане в 6:30, сутрешна тренировка, закуска и занятия.

Освен това, има и други правила – девойките нямат право да носят цивилни дрехи и дори да ги съхраняват на територията на института. Освен това, им е забранено да ползват социални мрежи за времето на обучението.

Има изисквания и към прическите – разрешени са само плитки или къса коса. По-често момичетата избират първия вариант.

Момичетата във военните вузове често имат спортна категория – в качеството на задължителни дисциплини при постъпването правят бягане и плуване за време.

Девойките избират службата във войските по много причини. Най-често това е свързано с факта, че техни роднини са военни.

Някои виждат във военната служба стабилност. След завършване на обучението получават военно звание лейтенант и договор за 5 години военна служба.

Защо все повече момичета в Русия се записват във военни училища?

Още през 2015 година във военните вузове са се обучавали около 700 курсантки и техният брой расте ежегодно. В кадетските курсове учат повече от хиляда възпитаници.

Много момичета след завършването на военното си обучение остават на работа в армията. Работят по специалността си или нещо сходно.


Loading...

В рамките на получените специалности, например свързочници, жените могат да служат на корабите на ВМФ от 2018 г. Дотогава за тях ще бъдат създадени всички необходими условия – отделни каюти и отделения за ползване от женския личен състав.
Автор: Николай Литовкин, Юлия Рибина

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.