Електрониката, инсталирана към танка Т-14 “Армата”, ще премине през истински ад

Електрониката, инсталирана към танка Т-14 "Армата", ще премине през истински ад
Най-новият танк Т-14 “Армата”, който ще влезе на въоръжение през 2020 г., ще бъде тестван в суровите условия на арктичния климат.

Това съобщи заместник-главнокомандващият на Сухопътните войски по въоръжението генерал-лейтенант Виктор Лизвински.

“Няма съмнение, че танкът трябва да се тества на север и то в Арктика. Може би ще трябва да го изпратим в планините, а може би в пустинна местност”, каза Лизвински, цитиран от новинарския сайт РГ.

Според него такава проверка е необходима, тъй като в световната практика има негативен опит в използването на оборудване в условия, които не са подходящи за него. Като пример той даде ситуацията с американския танк M1 Abrams: по време на операцията “Пустинна буря” двигателите на машините излязоха от строя.

“Трябва да опитаме всичко”, отбеляза генерал-лейтенант Лизвински. “Как ще работи този или онзи компютър, както и дали ще се повлияе от Северното сияние”.

Танкът T-14 “Армата” бе представен на широката общественост през 2015 г. по време на парада в Москва. Бойното превозно средство има оръдие с дистанционно управление (необитаем купол) и изолирана бронирана капсула за екипажа. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.