ВИДЕО: Показаха малкоизвестната снайперска винтовка ТСВ-1

ВИДЕО: Показаха малкоизвестната снайперска винтовка ТСВ-1
Концерн “Калашников” продължава цикъла, посветен на 100-годишнината на изключителния съветски оръжеен конструктор Евгений Драгунов с видео за ТСВ-1 (тренировъчна снайперска винтовка).

Тя е разработена по лична инициатива на Евгений Федорович в края на 1960-те години. Била е предназначена за масово обучение на снайперисти и има много добри спецификации,

По отношение на теглото и ергономичността, ТСВ-1 е подобна на СВД. Но се отличава с малкия си калибър.

Цевта на ТСВ-1 е къса, само 300 мм, и е удължена от “фалшива” тръба. Освен това, ако калибърът на цевта е 5,6 мм, този на “фалшивата” тръба е 12-13 мм.

Оръжието е самозареждащо се, може да се разглобява на три части с помощта на отвертка

Тя не е преминала военни изпитания като никой не е искал да се обучава с нея като се е смятало, че всеки добър войник може да е снайперист!

Въпреки че сравняват корпуса с този на АК, или поне с М-16. Но за оръжие за лов и забавление във ‘военен стил’ идеята е много добра.

Пушката е хибрид на СВД и стандартните ТОЗ-8, познати на всички съветски ученици.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.