ВИДЕО: Легендарният T-34 поведе парадната колона по повод 75 г. от победата в Битката при Курск

ВИДЕО: Легендарният T-34 поведе парадната колона по повод 75 г. от победата в Битката при Курск

Танкът Т-34-85, произведен през 1943 г. в Челябинския завод, поведе механизираната колона във военния парад, който руският град Курск организира по повод 75-годишнината от победата на съветската армия срещу силите на нацистка Германия през Втората световна война.

В допълнение към посочените по-горе танкове, участвали в най-голямата танкова битка в историята, която продължава 49 дни (от 5 юли до 23 Август, 1943), в парадa бе включена модернизираната реактивна система за залпов огън “Торнадо-Г”, а също и танковете Т-34, Т-72B3, както и бойният пехотен автомобил БМП-2.

Публиката успя да види и 120-мм самоходно оръдие “Нона-СВК”, системaта 2С12 “Сани”, безпилотния летателeн апарат “Орлан-10”, поставен на бронирана бойна машина “Тигър”,

системи за радиоелектронна борба “Красуха” с модификациите 2.O и 4-С “Мурманск”. В края на колоната премина и ракетният комплекс “Точка-У”.

Накрая на военния парад, в който взеха участие 17 хиляди души, в небето над Курск излетяха хеликоптерите Ми-24, Ка-52 и Ми-28,

модернизираният МиГ-29СMT, както и изтребителят МиГ-31 и изтребители от поколение 4++. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.