ВИДЕО: Вижте новата модификация на руския ЗРК “Сосна”

ВИДЕО: Вижте новата модификация на руския ЗРК "Сосна"
В мрежата се появи видео с управляемия зенитен ракетен комплекс “Сосна”, който ще бъде демонстриран на международния военнотехнически форум “Армия-2019” в Кубинка.

ЗРК “Сосна” ще бъде представен в най-новата си конфигурация на шаси от БМП-3. Разработчиците на комплекса отбелязват неговата универсалност – “Сосна” работи при всякакви метеорологични условия, цитира “Взгляд“.

ЗРК “Сосна” се отличава с висока ефективност и точност на поразяване на средствата за въздушно нападение, висока устойчивост на бойното поле, а също така и пълна автоматизация в процеса на бойна работа и пределно малко време за реакция. Освен това комплексът притежава рекорден обсег на поразяване сред руските и чуждестранните си аналози с лазерно-лъчева система за насочване.

12-те транспортно-пускови контейнера могат да се разположат не само на шаси от БМП-3: ЗРК е приспособен и за шаси от БТР-82А и дори за шаси на верижен МТЛБ. Екипажът му е от двама души – механик-водител и оператор-артилерист.

Комплексът премина всички държавни изпитания. Създателите на “Сосна” разчитат, че оръжието ще попадне в програмата за държавни поръчки до края на годината.

Форумът “Армия-2019”  се състоя от 25 до 30 юни в парк “Патриот” на подмосковското с. Кубинка. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.