Взрив в товарния отсек свалил самолета с руския ансамбъл “Александров” на борда

Взрив в товарния отсек свалил самолета с руския ансамбъл "Александров" на борда
Взрив е причината за катастрофата на руския военен самолет Ту-154, който се разби в морето край Сочи навръх Коледа.

Това твърди Юрий Антипов – член на Асоциацията на техническите експерти в Русия, въз основа на свое собствено разследване, съобщи изданието BFM.ru.

Антипов е изследвал няколко характерни отломки от самолета, показващи какво се е случило на борда преди самолетът да падне във водата.

“Металът показва, че вътре в първия товарен отсек е имало много силно налягане, заради което корпусът просто е разкъсан.

Останалият метал е бил изтласкан нагоре – така е станало от дясната страна, това е отломката, която първоначално ме заинтригува.

След това получих достатъчно ясни снимки на тази отломка. А на левия борд ситуацията е еднозначна – под нивото на пода, тоест в товарното отделение, обшивката е придобила черно-кафява окраска, което е възможно само при много висока температура. Това може да стане само при взрив в товарния отсек.”, коментира експертът.


Loading...

Това обяснява и голямата площ, на която са се разпилели останките на самолета, допълва още Антипов.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.