Брониран звяр: разкриха информация за масата на танка Т-14 “Армата” и ТБМП Т-15

Брониран звяр: разкриха информация за масата на танка Т-14 "Армата" и ТБМП Т-15
Основният боен танк Т-14 и тежката бойна машина на пехотата Т-15 отново бяха сред експонатите на Международния военно-технически форум “Армия” тази година, предаде “Российская газета“.

И макар и техниката да не се показва за първи път, тя продължава да се радва на голямо внимание от страна на руските и чуждестранни специалисти, военни и обикновени посетители.

В рамките на изложението бяха разкрити някои характеристики на Т-14. Стана ясно например, че освен оръдие с калибър 125 мм, той има и една картечница ПКТМ.

Публикувани бяха и габаритните размери на машината – 10,8 м дължина, 3,9 м ширoчина и 3,3 м височина. Най-интересното обаче бе, че за първи път бе разкрито нейното тегло – то е точно 55 тона. По-рано неофициални източници твърдяха, че то е около 48-49 тона.

Толкова тежи и Т-15, който побира 12 военни. Тази година ТБМП бе представена с променен необитаем боен модул, въоръжен с 57-мм оръдие, 7,62-мм картечница и управляеми противотанкови ракети “Корнет”.

Мощността на силовите установки и на двете машини е 1500 конски сили. Максималната им скорост е 75-80 км, а ходовият запас – 500 км.

Според военни експерти това солидно тегло на перспективната бронетехника свидетелства, че конструкторите са обърнали сериозно внимание на защитата. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.