Атанас Зафиров: Военното министерство умишлено иска да закрие болницата в Поморие

Атанас Зафиров

Атанас Зафиров от БСП алармира !

Бившият военен санаториум в Поморие, който сега се води Специализирана болница за рехабилитация съзнателно се води към фалит, за да може да бъде преобразуван след това терена под нея и той да бъде продаден.
Става въпрос за близо 12 дка апетитно място до морския бряг.

Това заяви депутатът от “БСП – лява България” Атанас Зафиров на брифинг.
Той следи темата със здравното заведение от няколко месеца. Зафиров настоява Министерството на отбраната да разкаже каква е истинската причина за настоящото състояние на болницата.

Заради материалната база и липсващото второ ниво за компетентност болницата в Поморие не може да работи по НЗОК. Това означава, че там не могат да се лекуват хора с направления.
През 2015 година от 2740 пациенти, които са минали през здравното заведение 1298 са били по НОИ.
От Министерството на отбраната са взели решение поморийската болница да мине към структурата на държавната болница “Вита” във Велинград. Та обаче от 2009 година също не работи по НОИ.

“Това навежда на мисълта, че поморийската болница може да повлече след себе си и велинградката. А проблемът с нея може да бъде решен”, категоричен е Зафиров.
Той ще настоява от министерството за пълен анализ, който показва какво бъдеще се чертае за здравното заведение.
Източник:pik.bg

Атанас Зафиров предлага и  следните мерки като неотложни :


Loading...

1. Да се осигури целево финансиране, за да не вкара БДПЛР Поморие и „Вита” в спиралата на фалита.
2. Включване на двете болници в програмата на НОИ.
3. Съдействие пред МЗ за статут, позволяващ договор с НЗОК.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.