Американски анализатори: “Казан” е най-мощната руска подводница, с която ще си имаме работа

Американски анализатори: "Казан" е най-мощната руска подводница, с която ще си имаме работа
“Най-страшната” подводница за флота на САЩ е руската многоцелева атомна подводница “Казан” (проект 885-М) по проекта “Ясен-М”, смята американското издание National Interest.

Според контра-адмирал Дейв Джонсън САЩ ще се сблъскат със “суров потенциален противник”, съобщава изданието, цитирано от “Взгляд“.

“Достатъчно е само да погледнем “Северодвинск”, отбелязва Джонсън.

Като “впечатляваща” определи “Северодвинск” и главнокомандващият на американските военноморски сили в Европа Джеймс Фого.

“Ако погледнем развитието на руския военноморски флот, как се изразходват ресурсите, ще стане ясно, че основните усилия в областта на проучванията и развитието са насочени основно към укрепването на подводния флот”, твърди той.

В същото време изданието смята, че САЩ продължават да имат предимство в тази сфера.

Във вторник главната многоцелева атомна подводница “Казан” бе потопена за първи път, за да премине заводски изпитания.

По-рано бе съобщено, че до 2020 г. за руския военноморски флот ще бъдат построени седем подводници по проекта “Ясен”, включително шест по модернизирания проект 885М. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BGвоенният портал на България!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.