Шойгу: Руските ВС тази година ще получат 4000 единици нова автомобилна и бронирана техника (ВИДЕО)

Шойгу: Руските ВС тази година ще получат 4000 единици нова автомобилна и бронирана техника (ВИДЕО)

До края на годината в състава на руските ВС ще бъдат въведени 4000 единици нова автомобилна и бронирана техника, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

“В сферата на материално-техническото подсигуряване се изисква да се въведат в експлоатация около 4000 единици нова бронетанкова и автомобилна техника,

1700 единици съвременно ракетно-артилерийско въоръжение”,

заяви министърът, цитиран от ТВ “Звезда”.

Според думите на Шойгу ще продължи и строежът на комплексни складове за боеприпаси и ракети, както и на комплекси за зареждане на гориво и производствено-логистични такива.

Той добави, че заедно с Руското географско общество и издирвателните организации през тази година ще проведат 11 експедиции с цел откриване на останките на загинали защитници на Отечеството.

Министърът отбеляза още, че ще бъде обърнато голямо внимание на екологическото почистване на териториите, включително на Арктика. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.