Руската версия на AR-15: изцяло “нова” версия на старото оръжие

Руската версия на AR-15: изцяло "нова" версия на старото оръжие
Той е мощен и ефективен, създаден, за да покори африканските и близкоизточните оръжейни пазари, на които липсват пушки от американско производство.

Руската компания Fort (няма нишо общо с автомобилния производител) в края на 2019 г. пусна първата си лицензирана версия на най-големия съперник на АК по света – AR-15.

AR-15 е най-големият конкурент на руския АК по ефективност, цена и налично разнообразие от аксесоари и подобрения, използвани на платформата.

Това оръжие също така е неофициално един от изборите на някои от елитните руски спецслужби  и в Близкия изток.

Лесна е за използване и всеки “контрол” е точно там, където лежат пръстите. Можете лесно да преминавате с него от една позиция на друга, да стреляте надясно и наляво, без да отстъпвате, тъй като откатът се поема от рамото.

Спусъкът на пушката е къс и силно се различава от този на АК. Поради това стрелбата е по-бърза и прицелът се връща на същото място отново и отново.

Това беше моментът, в който изцяло разбрах за какво стрелците по света възхваляват платформата AR.

Имате възможност да монтирате различни аксесоари по ваш вкус: прицели, оптика, фенерчета, червени точки и пр.

Ергономичността на пушката е на напълно нови нива!

И все пак има очевидни недостатъци, които пушката не би могла да избегне.

Трудно е да се кажат предимствата и недостатъците на металните и композитните материали, използвани в руската AR, но след втория пълнител трябва да се даде почивка.

Платформата е чувствителна и не е толкова подходяща за лошите климатични условия, колкото руския “Калашников”, но AR не може да се справи в лоши климатични условия като пясък или буря.

Недостатъци на AR са тяхната чувствителност и стават само за градски зони.

Представителите на Fort обясняват ситуацията със сложността на производството на оръжието в Русия, високите такси и пр. Но резултатът си остава същият – руските AR са безумно скъпи.

И все пак предприемачите имат амбиции и големи планове за бъдещето – да завладеят африканските и близкоизточните оръжейни пазари, санкционирани от американското правителство.

Fort също така обмислят създаването на версия на AR-15 с най-разпространените патрони на пазара – 7,62х39-мм на АК.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.