Шведите се надяват, че техният Gripen E може да парира Су-57, ако е боядисан по същия начин

Шведите се надяват, че техният Gripen E може да парира Су-57, ако е боядисан по същия начин
Руският изтребител от пето поколение Су-57 продължава да задава “модата” в областта на авиационния камуфлаж.

Новата версия на шведския многоцелеви самолет Gripen E е боядисана в стила и цветовете на руския самолет.

По-рано камуфлажът на Су-57 бе възпроизведен на американски изтребители F-16 от ескадрила, чиито самолети влязоха в ролята на врага в учения на американски пилоти.

Според The ​​Aviationist все още не е известно дали новият камуфлаж ще стане официален за шведските ВВС или ще бъде използван за обучение на пилоти в учебни битки, но “изглежда доста готино”.

Припомняме, че разработването на модернизираната версия JAS 39E започна през 2007 година. Изтребителят Gripen E направи първия си полет на 15 юни 2017 година, предаде “Российская газета”.

Боекомплектът може да включва четири ракети “въздух-повърхност” AGM-65 Maverick, две крилати ракети KEPD 350 и неуправляеми ракети.

Могат да се използват и две противокорабни ракети RBS-15F. Освен това самолетът може да носи различни видове авиобомби. В резултат на това максималната маса на самолета се увеличава от 14 на 16,5 тона. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.