Черноморски “бастион”: Екипажите на системите С-400 са напълно готови за всеки сценарий

Черноморски "бастион": Екипажите на системите С-400 са напълно готови за всеки сценарий
През последните два месеца младите специалисти в Крим напълно са усвоили методите за базова експлоатация и привеждане в бойна готовност на системите “Тунгуска-М1”, “Тор-М2” и С-400.

Сложният процес на обучение бе отбелязан с бойна стрелба и комбиниран с марш до мястото за дислокация на частите.

Специалистите, които представляват основният боен екипаж на системите за противовъздушна отбрана в Крим, напълно са усвоили методите за базова експлоатация и въвеждане в бойна готовност на системите С-400 “Триумф”, “Тор-М2” и “Тунгуска”, съобщи информационната служба на Южния военен окръг (ЮВО).

“Бойните екипажи на системите за противовъздушна отбрана, които са част от състава на 58-а армия от ПРО към ЮВО и 4 армия от ВВС и ПВО (и двете формации са разположени в Крим) успешно приключиха преквалифицирането си за новите и модернизирани системи за борба “Тунгуска-М1 “, “Тор-М2” и С-400 “Триумф”, които влязоха на въоръжение през 2018 година”, пише в изявлението.

През последните два месеца младите специалисти “напълно усвоиха методите за базова експлоатация и привеждане в бойна готовност на системите “Тунгуска-М1″,”Тор-М2″и С-400”, заявиха от информационната служба на ЮВО.

При полеви условия са изпълнени нормативите за разгръщане и привеждане на системите в бойна готовност, регулиране на позицията за стрелба, използването на транспортно-логистична техника за товарене и подготовка на въоръжение, тактики за откриване и наблюдение на въздушни цели, както и тяхното класифициране по степен на опасност и др.

“След приключване на бойната стрелба подразделенията за противовъздушна отбрана се придвижиха с новата бойна техника до позициите си за постоянна дислокация”, заявиха от пресслужбата на Южния военен окръг. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.