Учени от Петербург искат радиотелескоп на Луната

Учени от Петербург искат радиотелескоп на Луната
Научни работници от Института за приложна астрономия на Руската академия на науките настояват проектът да бъде включен в следващата космическа програма на Русия след 2025 година.

Учени от Петербург работят по концепция за създаване на радиотелескоп на Луната, заяви директорът на Института Дмитрий Иванов, съобщават медии.

Обектът от Слънчевата система, който човекът се опитва да завладее, е Луната. Днес всички космически сили активно работят в тази посока.

Навигация е нужна както на Земята, така и на Луната – по този начин се ражда идеята за радиотелескоп на Луната, който да изследва далечни космически обекти (квазари) с помощта на радио обсерватория, намираща се на Земята, обясни Иванов.

Според него получаването на сигнали за отдалечени извънгалактически обекти и тяхната обработка ще доведе до по-точни данни за траекторията на движение на Луната и  Земята.

Тази информация ще бъде важна при реализацията на всички проекти, свързани с овладяването на Луната. Иванов посочи, че учените от Института ще предложат този проект да бъде включен в следващата космическа програма на Русия.

“Перспективите за реализиране на проекта са за около 2030 година. В момента космическата програма е планирана за периода до 2025 г., така че неизбежно ще се стремим да се включим в следващия”, каза руският учен. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.