„Тигрите” и руските ВКС разбиват на пух и прах отбраната на „Ислямска държава” до Ал Баб (ВИДЕО 18+)

„Тигрите” и руските ВКС разбиват на пух и прах отбраната на „Ислямска държава” до Ал Баб (ВИДЕО 18+)
Сирийската армия е готова да нахлуе в крепостта на „Ислямска държава” в провинция Алепо с подкрепата на ВКС на Русия. Висшето командване на сирийската армия е одобрило операцията по началото на настъплението към главната крепост на ислямистите град Ал Баб.

Основно препятствие по пътя продължава да е стратегическия важния малък град Тадеф, намиращ се под контрола на терористите, които са го превърнали в крепост. Сирийската армия начело с елитните отряди Tiger Force е на прага на още една важна оперативна победа в хода на своето източноалепско настъпление, което има за цел изолирането и освобождаването от ИД на стратегически важния град Ал Баб.

Сутринта на 11 февруари правителствените войски започнаха да обстрелват градчето Тадеф, което стана първият им опит да си върнат този важен населен пункт, изгубен още през 2013 година. Едновременно с това руските ВКС и ВВС на Сирия атакуваха линията на снабдяване и огневите точки на ислямистите в този регион.

След няколко часа на артилерийска подготовка и бомбардировки по позициите на ИД до Тадеф, сирийските военни са започнали настъплението, за да освободят това градче, разположено южно от основния бастион на терористичната групировка в източната част на провинция Алепо.

„Руская Весна” съобщи, че в събота вечерта сирийските войски и ВКС на Русия на практика са освободили най-укрепения форпост на ИД до Ал Баб.
Превод и редакция: БЛИЦ


Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.