Скандал! Вижте коя Българска фирма продава оръжие на терористите + ВИДЕО

Скандал! Вижте коя Българска фирма продава оръжие на терористите + ВИДЕО


Това една от Българските фирма който произвеждат и продават оръжие на терористите!
Международно престъпление! Лясковска фирма зарежда с оръжие и боеприпаси ислямистите в Сирия
„Аркус“ АД със седалище Лясковец е фирмата-износител на етикетите на оръжие и боеприпаси, открити в складовете на ислямистите в Сирия, показа разследване на Диляна Гайтанджиева, пратеник на в. „Труд“.

На снимките и видеозаписите, направени от журналистката, се виждат етикети «VMZ» («Вазовски машиностроителни заводи»»). Отбелязва се, че независимо от забраната да се продава оръжие в Сирия, ракетите и снарядите българско производство са попаднали в ръцете на терористите. На сандъците като износител са изписани имената на „Аркус“ АД-Лясковец, както и на Иванов, и Димитрова. Боеприпасите са били изготвени за изнасяне от България през юли 2015 г., товарът е напуснал страната през октомври миналата година.
Открити са 122-милиметрови ракети за реактивни системи за залпов огън «Град», 73-милиметрови снаряди за противотанкови оръдия и 40-милиметрови за ръчни противотанкови гранатомети (РПГ).
Боеприпасите са били изготвени за изнасяне от България през юли 2015 г., товарът е напуснал страната през октомври миналата година.

Експерти са категорични, че с въпросните са водени боеве през последните 2 години.
Коментира се, че ракетата, която едва не уби българските журналисти на фронта в Алепо, се е оказала родно производство – една от стотиците ракети ГРАД, които джихадистите от фронта „Ал Нусра”
До разкритието се стигна, след като българските журналисти, след като влязоха в Стария град на Алепо, който в продължение на пет години беше под контрола на ислямистите от „Ал Нусра”. Групировката беше обявена за терористична от Съвета за сигурност на ООН заради връзки с «Ал Кайда».

В изоставена къща пък родните ни репортери откриха един от тайните складове за оръжие на джихадистите. Всички оръжия, които се съхраняват в склада, са с произход България.
Джихадистите в Алепо използват предимно българско оръжие, произведено във ВМЗ-Сопот. В девет склада за боеприпаси само в Стария град на Алепо бунтовниците от фронта „Ал Нусра” са складирали 2 млн. снаряди за тежка картечница и 4 хил. ракети ГРАД, с произход България.

122-милиметрови ракети ГРАД, с обсег на действие до няколко километра, са сред най-смъртоносните за цивилното население на Алепо, тъй като падат в жилищните квартали. Освен тях джихадистите са използвали български боеприпаси с калибър 73 мм за противотанкови оръдия и противотанкови снаряди с калибър 40 мм за РПГ. Въоръженият конфликт в Сирия продължава от март 2011 година. За пет години война загиналите цивилни са над 10 000, а 100 000 са ранените само в Алепо. Част от жертвите са убити с българско оръжие.
Източник: rns.bg


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.